Rólam

Oláh Gyöngyi vagyok, több, mint négy évtizede notórius olvasó és író.

Békéscsabán születtem, egy hentes dinasztiába. A nyarakat apukám családjánál, Pocsajban töltöttem a húgommal, így duplán alföldi lánynak tartom magam. Gimnáziumba már Budapesten jártam a patinás VPG-be. Mindig is a humán tárgyak érdekeltek, mégis kereskedelemből és marketingből diplomáztam, és ezen a területen kezdtem el dolgozni. Gyerekeim születése után fordultam az alternatív kommunikációs, konfliktuskezelő, önfejlesztő és gyógyító technikák felé (belső utazás, diapozitív metódus, EMK, mediáció).

2004-2007 között az ezoterikus és önfejlesztő témákkal foglalkozó Leonida-kör programjait szerveztem. Kiváló emberekkel dolgozhattam együtt, és sikerült közösséget építenünk, amely lélekben még mindig összetart, ha már szét is széledtünk a világban. A csapat tagjaival Szerdai Szívek és Szavak címmel heti hírlevél-sorozatban osztottam meg gondolataimat. Közben mást is írtam. Újságot, blogot, köszöntő verset, később facebook posztot a magam kedvére és megrendelésre egyaránt. A Meglepetés női magazinban nyolc évig jelennek meg a cikkeim. Az olvasói levelekre 2010 és 2018 közt válaszoltam, mint párkapcsolati mediátor.

 

2004-ben csináltam végig Julia Cameron „A művész útja” című könyvének 12 hetes programját, hogy túljussak írói blokkoltságomon. Ezután kezdtem segíteni másoknak is, egyénileg vagy kis csoportokban, hogy végigmenjenek ezen a folyamaton; felébreszthessék, szabadon engedhessék, és irányíthassák a bennük élő művészt. A RitArt Academy franchise partnereként, vezető trénerként, a jobb agyféltekés írás módszerét oktatva tettem ugyanezt 2015 és 2018 között; írók születtek a tréningjeinken! Azóta is kapcsolatban állok azokkal, akik akkor elindultak az úton, és – megható módon – azóta is megosztják velem örömeiket, kétségeiket, kudarcaikat, sikereiket!

 

Írói nevemről

A Csodálatos gyógyulás című könyv súlyos betegségből felgyógyult szerzőjét szintén Oláh Gyöngyinek hívják. Tisztelem a hölgy munkásságát és művét, felvilágosító tevékenységét a daganatos betegségekkel kapcsolatban.

Mindkettőnknek az lenne a legjobb, ha tudnátok, hogy melyikünk melyik. Mivel ő már korábban megjelent a magyar könyvpiacon Oláh Gyöngyi névvel, úgy döntöttem, hogy 2019-től Szász-Oláh Gyöngyi néven publikálok.

A Szász az anyai nagyapám családneve. Mivel a csabai kolbász készítés hagyományát nem fogom továbbvinni, mivel erősen haladok a vegaság irányába, nagyapámnak így állítok emléket.

 

A Leonidáról

Egy ideig használtam az Oláh Gyöngyi Leonida nevet, mert sokan úgy gondolták, a Leonida az én spirituális nevem.

A Leonida név bennem úgy él, és úgy „jött le” nekem, hogy az egy hely. Így jött létre a Leonida-kör stúdiója, illetve most éppen az a honlap, a leonida.hu, amit olvasol.

Dolgozom rajta, hogy megvalósuljon az a Leonida nevű hely és közösség, ami még most csak a szívemben él.